Nu locul ci modul

Nu locul ci modul

marți, 20 septembrie 2022

PR-ul mântuirii nu se poate vedea

 

Rāul se face aproape întotdeauna aproape mecanic, decuplat de voințā, de unde și iluzia cā ar fi natural, firesc  , dar dacā ești atent la semne poți pune stop, sau cel puțin sā cazi cu capul orientat în sus, pregātit instinctiv pentru urcare. Pentru asta trebuie sā fi avut deja experiența întâlnirii. Ca sā nu prea cazi trebuie sā fii mereu jos și gata sā mângâi pe cei care vin acolo speriați. Interesant cā se face în jur un gol din partea celor care sunt de-ai locului, dar nu pricep ce se întâmplā. Dintre ei se pescuiește pentru urcare.

 

E un avantaj sā te naști în iad pentru cā îi cunoști din interior frumusețea care mai poate exista pe fața și în faptele ființelor obișnuite acolo. Prin specificul vârstei rāul dominant nu e vizibil, ceea ce aduce unele dezavantaje de socializare, dar ajutā la tranziția spre vremuri mai bune. La trecerea spre acestea fenomenologia rāului care vine și insistā cerând acomodarea e vizibilā, dar rāul nu, nu existā teamā. În acest fel se poate continua desprinderea, ceea ce furnizeazā un exemplu cā e posibil. Acceptarea realitāții acestei posibilitāți de toate pārțile implicate dureazā mult.

 

Un duhovnic nu e un prieten.Te rogi pentru el, se roagă pentru tine, dar pentru ceva mai înalt decât amândoi.  Un creștin nu poate rezista în această calitate ca persoană publică decât dacă este permanent umilit și batjocorit pentru ceea ce este, creștin serios.

 

Cine se crede sus disprețuiește cāderea altora, iar cine nu știe de unde vine binele e dezamāgit. Cei care cautā slavā deșartā se depārteazā cu fricā, cine vrea sā își justifice faptele râde și se bucurā. Cine știe cā toate au rost își vede de ale sale și lasă rostul să se arate singur.

 

Rostul instituțional e cā la PR dracii bat pe oricine, nu trusturile de presā acomodeazā Biserica în relația cu tinerele generații, nici influencerii creștini, ci sfințirea vieții celor care pot fi modele de succes lumesc onest în toate domeniile sociale. Asta înseamnă valorificarea din plin a talanților în planul lumesc și împărțirea celor obținute în planul duhovnicesc. O comunicare naturală, rezonabilā pe orice canale la îndemânā.

 

Hristos a vorbit de peste tot și fārā strategie de comunicare.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu