Nu locul ci modul

Nu locul ci modul

vineri, 30 aprilie 2021

Cum putem convinge oamenii să se vaccineze

 

Vaccinarea este necesitatea socială pentru supraviețuire pe termen scurt, iar prevalența oamenilor care își dau un sens vieții este condiția de supraviețuire pe termen lung a României. Din analiza taxonomiei motivațiilor care duc la refuzul vaccinării și a soluțiilor prevalente pentru o viață cu sens se poate stabili o tactică pentru a atinge repede pragul critic necesar de oameni vaccinați în populație.

 

Să explorăm tabelul de mai jos, cu trei tipuri de justificări, trei tipuri de valori care conturează sensul vieții și tactici de convingere a persoanelor să se vaccineze:

 



 

Se poate observa că situația din stânga sus în care nu se poate acționa pentru a determina vaccinarea este rezultatul acțiunii convergente a unui mod de viață consumist occidental cu a unui stat român cu o democrație incipientă care apelează la propagandă clasică. Situația din dreapta jos este rezultatul acțiunii convergente al propagandei sino-putiniste și a comunicatorilor excesivi pentru inducerea panicii din prima partea a pandemiei, ca simptom al unui stat cu o democrație incipientă. În acest sens cele două situații sunt obiective.

 

Din cele patru posibilități existente de motivare eficace și eficientă a oamenilor marcate cu verde și din informațiilor concrete despre situația socială din diferite județe și localități se poate construi un plan comunicare adaptat geografic și cu stratificare socială.

 

În funcție de informațiile existente la nivelul decidenților se poate construi o grilă mai fină decât cea din tabel. Ceea ce e relevant în acest text este modul de abordare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu