Nu locul ci modul

Nu locul ci modul

luni, 14 noiembrie 2011

Tehnici de păstrare a puterii în universități

Ca observator al procesului de reformă din spațiul academic aduc la cunoștința celor interesați de păstrarea status quo-ului cu orice preț metode noi, moderne, adaptate legislației în vigoare, de obținere a reprezentării dorite în organismele de conducere ale facultăților (figura 1). După principiul câinii (Funeriu) latră, ursul trece.

Ele pot fi aplicate cu succes doar dacă există susținerea conducerilor de nivel superior, susținere care în condițiile trend-ului descrescător al partidului (ceva mai) reformist aflat la putere sperăm să existe.

Mult succes !

Figura 1 Exemplu de reacție naivă cu privire la vicierea alegerilor care trebuie promovată în rândul angajaților.  La o manipulare bazată pe buna credință a votanților (tehnica 1), trebuie urmărit ca aceștia să nu aibă disconfort în manipulare prea devreme (tehnica 2), iar dacă, totuși, accidental acest lucru se întâmplă, trebuie încurajat răspunsul instituțional intern din partea respectivilor, cel puțin până la validarea alegerilor (tehnica 3).


Solicit public d-lui Ministru Funeriu să se asigure că reforma învățământului universitar nu se transformă când e pusă în practică într-un text kafkian. Dacă tot e ca PDL-ul să piardă alegerile în urma îndrăznelii de a schimba ceva, măcar să le piardă frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu