Nu locul ci modul

Nu locul ci modul

miercuri, 22 august 2012

Nature: plagiatul este endemic în România

Până și cei de la Nature au obosit să mai creadă că se poate schimba ceva rapid în România.

Adevărul este cunoscut acum de toată planeta. Nu am fost capabili să rezolvăm problema înainte de a deveni publică la nivelul acesta. Gesturile Universității din București și al celor din fosta comisie de atestare s-au dovedit niște strigăte fără nici un impact asupra situației de ansamblu. Pentru că masa impostorilor este catastrofică.

Nu mai putem pretinde că hoții sunt mai ales țigani, că ei ne dezonorează în afara țării, că românii sunt altfel. Hoții, impostorii în mediul academic și al celor cu diplome sunt mai ales românii. Orice român va ieși din țară în mediul academic de afară are de acum o etichetă lipită de frunte.

După ce că era greu oricum să faci muncă serioasă în țară datorită presiunii impostorilor, putorilor și celor din sistem călcați pe coadă prin criticarea tâmpeniilor lor academice, de acum va fi și mai grea orice colaborare externă.

Nu mai sunt prea multe de spus. O rușine națională.

Ce mai e de făcut? Ne punem haine frumoase și vorbim tare și zâmbind la cursuri. Să avem măcar respectul studenților, până nu se prind cine suntem.

http://www.nature.com/nature/journal/v488/n7411/full/488253a.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu