Nu locul ci modul

Nu locul ci modul

duminică, 28 octombrie 2018

Cutremur de Sf. Dimitrie: demisia urgentă a Guvernului


S-a cutremurat ţara într-un fel care să fie de folos, dar nu să distrugă. Pentru orice creştin semnul e destul de transparent. El poate servi la civilizarea clasei politice în general şi a celor aflaţi la putere acum în particular.

Ne cutremurăm cu toţii de câţiva ani văzând oroarea minciunii şi prefăcătoriei. Ne cutremurăm fără să tremurăm, pentru că ştim că răul a fost deja învins, fără să distrugem definitiv pentru că nu acesta e scopul.

Te duci la închinare şi spui tuturor că te rogi pentru popor. Să te rogi pentru popor înseamnă să nu te rogi pentru nimeni, pentru că poporul nu este o persoană. Oamenii cu rugăciune curată se pot ruga pentru mulţi oameni, unii poate pentru toţi oamenii. Oamenii obişnuiţi se pot ruga doar pentru câţiva oameni. Dacă e să alegem pentru cine să ne rugăm în primul rând pot fi duşmanii, iar apoi cei foarte apropiaţi.

E timpul să te retragi şi să te rog mai ales pentru tine, propriul şi cel mai mare duşman. Ca să iubeşti pe alţii mai întâi iubeşte-te pe tine, oferă-ţi timp de reflectare şi pocăinţă. Lasă pe alţii mai vrednici să se ocupe de treburile obşteşti.

Pe orice creştin nu îl poate deranja aproprierea dintre cei fals autointitulaţi socialişti şi biserică. Este o simplă lucrare, ei vin spre Biserică să se folosească de ea şi vor fi pescuiţi şi aduşi la liman. Dacă nu vor fi de către noi, urmează să fim duşi cu toţii de către alţii, înseamnă că suntem neputinicioşi, laşi.

Ştim cu toţii că nu o vor face. Este cu totul nerelevant ce vor face, de plecat tot vor pleca de la putere. Cum anume, vom afla la timpul potrivit. Important e ce au făcut şi ce vom face cei care preferăm alte moduri de viaţă de acum încolo, după revenirea la o minimă normalitate a vieţii în cetate.

Pretextele contează, dar nici nu contează, până când contează definitiv. Cine are urechi de auzit să audă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu