Nu locul ci modul

Nu locul ci modul

marți, 21 august 2012

Yarao și Titi despre condițille din detenție ale lui Năstase

Năstase zice:

"Cei care vin aici - şi nu le doresc acest lucru - vor trebui să se trezească, în fiecare zi, la ora 5:30, vor dormi în paturi suprapuse, vor avea apă caldă câte două ore de două ori pe săptămână, vor trebui să se obişnuiască cu mirosul de sulf şi cu depunerile de pe ţevile de apă; vor trebui să înveţe să mănânce toate felurile de mâncare - bazate în principal, pe cartofi şi varză, - cu lingura; vor trebui să se înveţe să nu se sperie de şobolani - în curtea de plimbare - dacă aceştia nu sunt mai mari de 20 de cm; să respire mai puţin în zilele de caniculă - atunci când mirosul de la groapa de gunoi din apropiere este ingrozitor; să nu se enerveze la "invaziile" periodice de musculiţe şi de ţânţari, la urletele celor obişnuiţi să "socializeze" de la ferestrele celulelor, începând fiecare frază cu un angajament de a-şi introduce instrumentul, de regulă, în morţii interlocutorului; vor trebui să se obişnuiasă cu sunetul uşilor de metal şi cu sunetul lacătelor - dimineaţa şi seara -, cu lipsa telefonului, a calculatorului, a internetului, a multor comodităţi cu care erau obişnuiţi…"

Comentatorii răspund:

#4yaraio20.08.2012 17:46

Draga d-le Nastase asta-i ROMANIA pe care ati facut-o d-voastra si restul clici acum aveti un bun motiv de meditie la ceea ce ar fi fost de facut in tara asta in timp ce voi dadeati tepe si acumulati averi imense,.Copii d-voastra nu urmau studiile in ROMANIA si asta ar fi trebuit sa fie o regula de aur pe care eu nu am putut sa o impun dar d.-voastra da ,eu doar speram ca un cretin sa faceti ceva si pentru noi.. ti-ai gasit....nu ca astia din PDL ar fi mai buni.

#5titi20.08.2012 17:54

in proportie de 70% ati descris contitiile in care traieste p*limea prin cartierele romaniei, adica si subsemnatul. asta-i viata noastra, tovarase!
caini vagabonzi de care trebuie sa-ti pazesti copiii, sobolani care se aduna la resturile aruncate de iubitorii de animale; ragete sublumesti ale vecinilor care asculta manele la maxim, tantari si gandaci de bucatarie de la vecini; care se incapataneaza sa supravietuiasca oricarui chimical; familia pe care ti-o vezi la 7 seara (in cel mai bun caz) pentru 2 -3 ore, pentru ca dupa cazi lat dupa ce si-a bagat in tine organul patronul toata ziua; mancare mai pe sponci, ca sa poti plati chiria si sa iei haine la copil; dormit - unele familii intr-o garsoniera trei oameni, ca n-au bani sa treaca strada; de trezit - uneori si la 4 dimineata, stresat la gandul ca firma da faliment si ramai pe drumuri cu familia; apa calda - intr-adevar, in fiecare zi, dar simti nevoia sa faci doar dusuri reci ca sa n-o iei razna complet; usi de metal trantite de vecini 24 din 24; libertate fizica am, dar nu am unde sa ma duc, ca nu imi mai ajung banii; canicula - cat incape, ca nu avem toti aer conditionat. de, se pare ca politicienii trebuie sa ajunga la puscarie ca sa isi dea seama cum traieste p*limea. iata cum traiesc prostii care platesc taxe si impozite si va trimit pe voi in parlament! arogant ai fost, arogant ai ramas! pe unii oameni i-a schimbat puscaria, au avut revelatii, s-au convertit, s-au ridicat deasupra conditiei umane. evident, pe cei mai multi i-a tarat si mai mult. nu intelege gresit: nu ma bucur ca esti acolo si nu doresc nimanui sa ajunga acolo, dar am senzatia ca meriti...

_____

Sursa: http://www.gandul.info/news/adrian-nastase-despre-colegii-de-detentie-incep-fiecare-fraza-cu-un-angajament-de-a-si-introduce-instrumentul-de-regula-in-mortii-interlocutorului-9963072

Un comentariu:

  1. Cred că fostul premier pușcăriaș ne descrie ceva ce nu ar trebui să ne mire. Reacțiile comentatorilor sunt grav exagerate, dar au fond.

    RăspundețiȘtergere