Nu locul ci modul

Nu locul ci modul

miercuri, 25 iulie 2012

Despre aparenta confuzie a mesajelor susținătorilor statului de drept


Băsescu nu vorbește pentru cei cu ochelari de cal. Pentru că nu acesta e publicul lui țintă. Aceștia sunt publicul țintă al USL.

E limpede din sondajele existente că singura cale e a bloca ascensiunea forțelor politice antioccidentale este în acest moment absența de la referendum și neîndeplinirea pragului de participare impus prin intervenție publică în forță de către occident.

Am răsfoit azi ziarele și forumurile la cafeaua de dimineață. Văzând câți lideri de opinie încă sunt contrariați public de faptul că ba se transmite să nu se meargă la referendum, ba se transmite să se meargă și să se voteze nu, iar finalmente președintele oricum merge la vot, te gândești la trei lucruri:

1) Fie unii ziariști și formatori de opinie sunt chiar tonți

2) Fie există o înțelegere între susținătorii statului de drept să genereze confuzie.

3) Fie sunt reacții adaptative defazate la opinii ale susținătorilor din vest.

Înclin spre o combinație între cele trei.

Președintele trebuie să meargă pentru că e președinte, face un act de educare a oamenilor cu ochelari de cal prin participarea la vot. E un act simbol într-un stat de drept din partea unei persoane cu această funcție. Și e un act simbol pentru imaginea lui ca om politic. Băsescu a jucat teatru de la bun început, de când l-a nominalizat pe Ponta. "Nimeni nu trebuie să știe ce este în mintea generalului" (Sun Tzu).

Noi nu vom merge la vot pentru că nu suntem blegi, nu suntem președintele României și suntem pro-occidentali.

Avem timp mai încolo să ne afirmăm identitatea națională, nu pe linie cleptocratică, ci pe linie culturală și spirituală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu